Várospolitikai fórum március 8.-án

A várospolitikai fórumot évente kötelező megtartani az önkormányzati törvény értelmében. Ide minden érdeklődő lakost várnak a képviselőtestület tagjai, a résztvevők részletesen tájékoztatást kapnak a városban történt fejlesztésekről és a jövőbeni tervekről - mondta Csőszné Kacz Edit Simontornya polgármestere, aki a lakosság tájékoztatását igen fontosnak tartja. Hangsúlyozta: ez egy olyan alkalom, ahol bárki felteheti a kérdését a város ügyeivel kapcsolatban.

 

Három napirendi pont lesz:

1, 2009. évi költségvetés végrehajtása – előadó: Csőszné Kacz Edit

2, 2010. évi költségvetés tájékoztatása- előadó: Bárdos László címzetes főjegyző

3, A bőrgyár kármentesítése- előadó: Simontornya 2009 Konzorcium képviselői

4, Egyebek

A várospolitikai fórumon minden képviselő testületi tagnak kötelező részt vennie. Szükség van erre azért, mert előírja az önkormányzati törvény, másrészt meg azért, hogy a megfelelő személyek tudjanak válaszolni a lakosság kérdéseire. A képviselő testületi tagok mellett, az egykori bőrgyár mentesítésén dolgozó Simontornya 2009 Konzorcium illetékesei is megjelennek. Az eseményt a helyi televízió közvetíti.

A cél: a veszély felszámolása

Az egykori bőrgyár kármentesítése most a legfontosabb munka Simontornyán. A kármentesítés minden simontornyai lakos érdeke, hiszen annak sikeres befejezése teremthet kedvező feltételeket a potenciális befektetőknek.
A kármentesítés végrehajtói, mindent megtesznek azért, hogy a munkálatok és az ezzel járó esetleges kellemetlenségek a lehető legkevésbé zavarják a lakosság nyugalmát.
A konzorcium célja az, hogy a bezárt bőrgyár területén felhalmozódott szennyezést teljes mértékben és az ott lévő hulladékokat elszállítsa, felszámolja.
A konzorcium számára nélkülözhetetlen a jó együttműködés a simontornyaiakkal, s ehhez szükséges az alapos tájékoztatás. A várospolitikai fórum jó alkalom ehhez.


Várospolitikai fórum időpontja és a helye


Március 8.-a 17 óra, Művelődési ház


Simontornya 2009 Konzorcium

 A lap tetejére