Tisztelt simontornyaiak!

A munkálatokat 2011. május 9-ei héten indítjuk

A következő napokban megkezdjük a munkálatokhoz szükséges gépek és eszközök munkaterületre-szállítását, a terepi felméréseket. Az elegendő géppark felvonultatása után már az első naptól kezdve megindul a hulladékok feltárása, kitermelése és felkészítése szállításra. A munkavégzésünk, jelenlétünk az év hátralévő részében folyamatos lesz.

2011-es év feladatai:

- Folytatjuk a húslási depóniában-, valamint a pakura tároló területén feltárt szennyezett anyagok kitermelését és veszélyes hulladéklerakóba szállítását (ez kb.: 40.000 tonna).

- Befejezzük a gyárterületen félbemaradt munkálatokat a savas medence és a napi pakura tároló területén.

- Egy jelentős folyamatot is elindítunk: megkezdjük a talajvíz kitermelő és tisztító rendszer kiépítését, mellyel, a veszélyes anyagokkal szennyezett talajvíz tisztítását is elindítjuk.

- Megkezdjük a nyersbőr depóniában tárolt bőrhulladék kiszállításához szükséges mosását és gyorskomposztálását (kb.: 4500 tonna) az engedélyezésre került speciális technológiával, egy erre a célra épített komposztáló-telepen.

- Végül a szennyvíziszap-tározó medencékből a szennyvíziszapok előkezelésre elszállítása is (kb. 50-75.000 tonna) jelentős feladat ebben az évben.

A veszélyes anyagok kitermeléséhez esetenként akár 15 db nehézgépet is igénybe veszünk-, a szállítást jelentős számú (20-30 db) nyerges tehergépkocsival, több fordulóban oldjuk meg.Munkavégzésünk óhatatlanul is zajjal, esetenként bűzzel is jár – ezek kiküszöbölésére mindent megteszünk, és egyben kérjük a város polgárainak türelmét.

Köszönettel: Simontornya 2009 Konzorcium


2011. május 9.