Simontornya Város Tisztelt Lakosai, Tisztelt Városvezetés!

A szerződésben meghatározott pénzügyi fedezet biztosítja, hogy a kármentesítés kivitelezési fázisát 3 év után lezárhassuk, azaz 2012. végéig az összes hulladék és a szennyezett talaj a városból elkerülhessen, valamint az összes helyi tisztító és ellenőrző rendszer működésbe léphessen.

Műszaki teljesítések tekintetében ez azt jelenti:

1) Befejezzük a krómmal átitatott iszapkazetták felszámolását a gyártelep mögött.
2) A speciális igényre kialakított helyi előkezelő telepünk bevonásával kiszállíthatóvá tesszük az eltemetve rothadó, sózott-kötözött bőröket. A hulladékok kiszállítása után azok megfelelő ártalmatlanítókhoz kerülnek.
3) A fenti két hulladékprobléma megoldása után felmérjük és elszállítjuk az átszennyezett talajokat.
4) A jogerős üzemeltetési engedély megszerzése nyomán elindul a 24 hónapra tervezett talajvíz-kezelési és monitoring program.

Megköszönjük Simontornya Város, az Önkormányzat eddigi segítségét, türelmét, és ezúton kérünk előre elnézést az idén valószínűsíthető erős bűzhatás miatt, amely elkerülhetetlen velejárója az eltemetett bőrhulladék megoldásának.

Reméljük, hogy az év végéhez közeledve, de legkésőbb Karácsonykor, együtt ünnepelhetjük a talajkármentesítési program sikeres végrehajtását, amely lehetőséget biztosít majd a város számára, hogy új vállalkozások telepedjenek le a megtisztított gyártelepen, mint barnamezős beruházási területen.

A feladat előrehaladásáról továbbra is részletes tájékoztatást adunk elsősorban a kármentesítés honlapján:
http://simontornya2009konzorcium.hu/ oldalunkon, az információs táblán, illetve személyesen a 2 hetente esedékes fogadóórákon.