A konzorcium tagjai

A Simontornya 2009 Konzorciumot olyan megalapozott szakmai háttérrel rendelkező cégek alapították, amelyek speciális szakmai háttérrel rendelkező szakcégek, s amelyek szinergikus együttműködése egyértelmű garanciát ad arra, hogy a Simontornyán megkezdődött kármentesítést eredményesen elvégezzék. A konzorcium tagjai több évtizedes tapasztalattal bírnak veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelését valamit végártalmatlanítását illetően. Számos olyan kármentesítési projektben vettek részt vagy vezették azt, melyek az eddigi megrendelők megelégedésére szolgálnak.

A konzorcium tagjai:

  1. 1. A Vértesi Környezetgazdálkodási Kft. több alakalommal vett részt kármentesítési projektekben, valamit jelentős gyakorlatot tud felmutatni van hulladékok komposztálásában és termikus úton történő ártalmatlanításában.
  2. 2. A Saubermacher-csoportot képviselő Saubermacher Magyarország Kft. több évtizedes múltra visszatekintő szereplője a közép-európai hulladékgazdálkodási piacnak. Dinamikus fejlődése révén ma már kilenc országban több mint 40 érdekeltséggel rendelkezik és nyújt környezetbarát szolgáltatásokat. A cég Magyarországon számos kármentesítési munkában vett rész vagy a munkát végzett önállóan és komplex hulladék kezelési szolgáltatás szintjén is jelentős eredményeket ért el.
  3. 3. Az Envisio Környezetvédelmi Kft. kifejezetten nehézfém okozta szennyeződések felszámolására és ezzel kapcsolatos komplex kármentesítési munkák elvégzésére szakosodott cég. A cég jelentős, összetett kármentesítési projektek megvalósításának tapasztalatával bír, mely kifejezetten kívánatos jelen projekt megvalósítása során.
  4. 4. A Pentávia Kft. több éves gyakorlattal bír építési és bontási munkák megvalósításában a projektben számos olyan munka tervezett, mely kivitelezésében tapasztalt és stabil építő cégre van szükség.

A fenti szereplők csak együtt alkalmasak arra, hogy a simontornyai bőrgyár területén lévő szennyezést maradéktalanul a határidők és a hatósági előírások teljes mértékű betartása mellett felszámolják, az ehhez szükséges technológiákat alkalmazzák.